Gjerdsvika.no søkjer (på nytt) nettsjef

ny_redaktor2.jpg

Gjerdsvika.no er bygda sin eigen informasjonskanal og eit naturleg oppslagspunkt for nye og gamle hendingar. Nettstaden er eit demokratisk organ ved at alle som vil, kan legge ut informasjon som er av interesse for lesarar i og utanfor bygda.


Gjerdsvika.no står i fare for å bli utan administrator etter nyttår og ein søkjer difor etter folk som kan ta på seg oppgåva.

 For meir informasjon om stillinga, ta kontakt på e-post: leiar@gjerdsvika.no

Google Streetview no også frå Gjerdsvika!

streetview_gjerdsvika1.jpg


I arbeidet med å avfotografere heile verda har programvaregiganten Google no teke turen innom Ytre Søre Sunnmøre og Gjerdsvika. Klikk på bildet og etter litt zooming kan navigere seg kring heile bygdevegen.

Referat frå møte i 17.mai-komiteen 2010

Kjøkennemnda melde at både graut og lapskaus var bestilt. Hildegunn og Solfrid kjøper inn alt av mat elles til utsala på Storøyra og Fredtun. Alle husstandar på roda syter for 2 kaker. For husstandar der snittet ligg over 70 år er det opp til kvar enkelt om dei vil delta.

Festnemnda var godt i gang og programmet er på det næraste ferdig mellom aanna er Idar Muren talar for dagen. Det kom ei oppmoding om å supplere programmet med eit innslag til. Festnemnda syter for blomster og ballongar.

Toget tek til kl. 1200 og går på nordsida i bygda. Matserveringa  på Fredtun startar kl. 1330. Festen tek til kl. 1600.

Alle møter på tilordning laurdag 15.mai kl. 1100. Mathias ordnar med plakatar og lappar om kaker.
Det vart bestemt at Fredtun skal ha inndekt faste utgifter før fordelinga av sluttsummen.

 

 

OBS: linedance i dag!

 

Linedance vert til vanleg tysdagar klokka 20 i gymsalen, men denne veka er det høve til svinge seg klokka 18 på mandag - altså i dag!

 

Velkomen!

Referat 17.mai-komite 2010

Magnar Slettevoll vart utpeika til skrivar og noterte fyljande referat frå møtet i 17.mai -komiteen den 25/02/2010:

Mathias Gjerde vart valgt til leder av 17 mai komite 2010. Han syter for at alle nemder kaller inn til sine komite møter, og han kaller inn til samlingsmøter. Komite ledere kaller inn til komite møter.

Kjøkken nemd ; Hildegunn og Ragnar Gjerde.(Ledere)

Bjørg og Ivar Slettevoll, Torill og Frantz Mork, Solfrid og Magne Gjerde, Eileen Muren, Laila Gjerde,Eva Gjerde,Bodil Slettevoll,Anne Gjerde,Torill Løvøy, Anita Slettevoll, Liv Grete og Steinar Gjerde

Kjøkken nemden må få kopier av innkjøpet fra i sist år.

Bane Nemd ; Sigbjørn Holm.(Leder) Tore Løvøy, Magnar Slettevoll, Per Frode Gjerde, Bjarte Slettevoll, Børge Gjerde,Jonas Muren, Håkon Løvøy,Hallvard Slettevoll
Hjelper også til på Fredtun etter at baneaktivitere er avsluttet.

Program Nemd; Line Beate Gotten. (Leder) Margit og Mathias Gjerde, Rita og Stian Pettersen, Vebjørn Hageselle og Aileen Tarberg, Cecilie Gjerde.

Ivar Slettevoll tok på seg å skaffe taler.

Hver husstand på roden lager 2 kaker hver.

Om det er personer som ikke står på listen, må hver nemd gå gjennom dette, for å se om de trenger mer folk...

Møte 17.mai komiteen 2010

17.jpg

Ein kallar med dette inn til møte i 17.mai komitéen tordag 25.februar kl. 1930 på Fredtun. I år er det roda nord for Storeelva som skal henge i stroppa.

Celebert besøk

webadm8.jpg

På Sancokaia var det laurdag celebert besøk av tidlegare M/S "Arne Longva", gjerdsvikbåten som hadde tilhald her frå 1955 til 1967. Båten har no namnet "Straumingen" og er eigd av fartøylaget Straumingen og du kan fylje ferda deira til Shetland på linken under

http://straumingen.blogspot.com/

JULEBREV FRÅ DEI ALLER MINSTE I GJERDSVIKA

Frå venstre Sofie Hjelle Hatlelid, Kaisa Li Gjerde, Emilie Hjelle Skeide, Marius Leikanger Gotten , Bern Leikanger Gotten og Kristina Lillestøl.

Frå venstre Sofie Hjelle Hatlelid, Kaisa Li Gjerde, Emilie Hjelle Skeide, Marius Leikanger Gotten , Bern Leikanger Gotten og Kristina Lillestøl.

Vi i småborngruppa i Gjerdsvika har i haust hatt treff ein gang i veka. Det har vært leiking og mykje moro på trygdebustaden i Gjerdsvika. For det nye året ynskjer vi at det kan kome enno fleire born også frå dei andre bygdene og leike i lag med oss! Det er viktig at vi småborna får kome i lag og bli betre kjent med kvarandre. Vi inviterer alle småborna med foreldre til å kome i lag med oss kvar onsdag kl.13:00

No er det jul igjen og det er borna si høgtid! Lat borna sine behov kome først!
Det viktige er at vi tek oss tid til kvarandre. Lat barna treffe andre barn og ta dei med inn i familien. De fleste er ledige i jula og då passar det med uteaktivitetar av alle slag! Alle born ynskjer foreldra ei måtehalden og fredfull julehøgtid! sjå avogtil.no

Stor varm takk til husmorlaget i Gjerdsvika og til kommunen som låner oss lokala!
Med dette ynskjer småborngruppa GOD JUL OG GODT NYTT ÅR!

Pris Padena

Tilsendt informasjon frå Padena (antenneanlegget på Adolfbuda) tilseier at prisen for å koble seg til anlegget er kr. 2490,- inkl. mva. og inkl. dekoder, antenne og kabel frå antenne og inn til dekoderen. I tillegg kjem nettleige pr. månad på kr. 165. I tillegg til det må du ha kort frå Canal Digital og med det ein av deira kanalpakkar. Sjekk www.canaldigital.no for meir informasjon.

Det digitale bakkenettet i Gjerdsvika

webadm6.jpg

På spørsmål frå Gjerdsvika.no om planane for anlegget til Paneda i bygda, svarar dagleg leiar Geir Gjørsvik slik:

Det er riktig at vi har en sender i Gjerdsvika. Denne senderen vil forstette å sende TV signaler etter at det digitale bakkenettet har startet. Vi har et rikholdig kanaltilbud med fire signalpakker mot at bakkenettet bare vil ha en i slike bygder som Gjerdsvika.
Der det er et eksisterende tilbud enten kabel, fiber eller andre måter å få inn NRK- kanalene på, så er Norges Televisjon ikke pålagt å sette opp ekstrasender i disse områdene. Dvs. at det ikke vil bli satt opp sender i Gjerdsvika, dersom alle kan ta inn eksisterende signaler fra vår sender. Vår sender står på Adolfbuda og etter det vi kjenner til dekker denne hele bygda. Kravet til signal er at du må ha fri sikt til fra din mottakerantenne til senderen. (Litt busker og trær kan gå).Prisen for å koble seg til anlegget vårt er for tiden kr. 1990,- inkl. mva. Da får du med en dekoder, antenne og kabel fra antennen og inn til dekoderen. I tillegg kommer månedlige nettleie på kr. 165,- til oss. I tillegg til det må du ha en kort i fra Canal Digital. Det billigste der koster 299.- pr. år. Da får du Norgespakken (www.canaldigital.no)

Absolutt Sunnmøre

webadm5.jpg

Kjetil Tandstad har gitt ut boka "Absolutt Sunnmøre" og Gjerdsvika og ikkje minst Gjerdsvika.no er etter måten godt omtala. Kjøp og les!

Her er kva Det Norske Samlaget skriv om boka: Mytane om sunnmøringen er mange og blir hegna om – ikkje minst av sunnmøringane sjølve. Det handlar om møbelfabrikkar, pizza, skipsbygging og Frp-land, men også om nynorsk, bedehus og nøysemd.

Denne boka gir eit fasettert og uhøgtidleg bilete av Sunnmøre gjennom sprudlande kåseri om kvar av dei sytten sunnmørskommunane. I kåseria rører Tandstad saman myter og fordommar, historiske fakta, historier og eigne observasjonar i ein høgst personleg sjanger. Boka er illustrert med fargesterke teikningar signert Inger Giskeødegård. Kjetil Tandstad har vore journalist i Sunnmørsposten i mange år og kjenner landsdelen betre enn dei fleste.

Sel innerst i Gjerdsvika!

webadm4.jpg

I strandsona ned for Storøyra fann ein sel det i dag teneleg å ligge og myse litt på sola.. Eit sjeldent syn (både selen og sola faktisk)

Kongestatua i Gjerdsvika?

Etter ein ide av Tore L.

Etter ein ide av Tore L.

17. mai i Gjerdsvika

Petter Muren ønsker alle velkommen til ei trivelig 17. mai-feiring i Gjerdsvika

Petter Muren ønsker alle velkommen til ei trivelig 17. mai-feiring i Gjerdsvika

Så opprant endelig dagen ungene lengter etter, for det er da de kan spise så mye is og drikke så mye brus de vil...
På forhånd var alle spent på det omdiskuterte været. Men etter ei regn- og hagleskur like før toget startet var Gjerdsvika sett til gode med sol stort sett hele dagen. En litt kald nordavind bidro til at de voksne stort sett holdt seg inne.
Toget, anført av skolekorpset gikk i år mot Hide, en flott tur som etter en stopp for spilling foran trygdebustadene, endte ned på bana der den yngre garde kunne springe 60 meter, plukke poteter og teste kreftene på spikring.
Inne på Fredtun ble det etterhvert folksomt, der var det tilbud om både rømmegrøt, lapskaus og deilige kaker og kaffe.
Festen senere på ettermiddagen var i tradisjonell gjerdsvik-stil. Her var Arne Ola Grimstad taler. Han bad oss huske på hvor godt vi har det i landet vårt. Det samme gjorde Isak Stormbringer, 8 år, i sin flotte tale. Musikk-korpet innledet festen, og korpset fortjener virkelig en stor honnør. De spilte friskt og flott ledet av sin nederlandske dirigent.
Ellers var det sang- og musikkinnslag av barnehagebarna, skolekoret og Henrik G. Sætre, Erlend Holseker, Ingeborg Lillestøl, Aurora og Geir Stormbringer, Liv Margrethe og Aasmund Ulvund.
En verdig feiring av nasjonaldagen.

JULEMESSE I GJERDSVIKA

Stor pågang i lefsesalget, Jakob Strand er selger.

Stor pågang i lefsesalget, Jakob Strand er selger.

Lørdag 17. november ble den tradisjonelle julemessa arrangert på Fredtun i Gjerdsvika.
Kulturlaget, Fredtun og Adolfbuda gikk, som tidligere år, sammen om dette messen.
Dagen kom med oppholdsvær og mye folk, både store og små, strømmet til Fredtun.
Erfaringene fra tidligere år sa at julemat/kaker er en sikker vinner på slike messer. Vi er kanskje for travel i dag til å bake alle de sju slagene som hører til jula?
Og her var det både mat og pynt til jul av alle slag, både; store, røde, strikkede duker, sild, hjemmelagede karameller, småkaker som Sarah Bernhard, goro, julebrød, for ikke å snakke om alle lefsene som de driftige i Husmorlaget hadde stekt.
Her var også tombola, svært populært hos den yngre garde, så populært at det fort ble tomt for gevinster.
I god tid før messa var det startet salg av lodd i ei bok med mange, flotte gevinster.
De heldige vinnerene var:
Fenalår, Liv Margrethe Ulvund
Herrebunadstrømper, Bente R. Gjerde
Bok; Norsk julemat: Markus Andre Hide
Bok; Norsk julemat: Hanna og Sigmund Hide
Gavekort på samvirkelaget: Magny og Sven Schakenda
Nissepar med lykt: Johanne Dimmen Gjerde
Dukke med garderobe: Anna Haanes

Vi vil gjøre oppmerksom på at det ennå er igjen lefser. Den som ønsker å kjøpe kan kontakte Hanna Hide på tlf. 70027591.