Søndagsskulen våren 2010

sommergugl_bl_e5.jpg

Søndagsskulen har arrangement kl. 11 på Fredtun fyljande dagar:

17. Januar
14. Februar
14. Mars
11 April
9 Mai

Fredagsklubb (Jenter 10-14) På Muren kl. 19 fyljande dagar:

29. Januar
26. Februar
26. Mars
23. April
21. Mai

Søndagsskole-avslutning

Aase Muren på gitar og Margit Hide ledet allsangen ute i Gods frie natur

Aase Muren på gitar og Margit Hide ledet allsangen ute i Gods frie natur

Søndag 24. mai var det avslutning på vinterens søndagsskole ute på Gjøneset, dette er nå blitt en tradisjon - tredje året på rad - og like heldige med været er vi hver gang.
Over førti barn og voksne møtte opp til ei trivelig stund. Asbjørg åpnet med en liten andakt - alle satt helt stille og hørte på historien om Saulus som var på jakt etter de kristne.
Så var det tid for grillede pølser med tilbehør og - ikke minst - ei nydelig kake! En får god matlyst av å spise ute, så maten gikk ned på høykant.
Det er mye å ta seg til der ute, her ble det fanget rumpetroll, fisket krabber, klatret, hoppet, kastet stein for å få det største plasket - bare fantasien setter en stopper for aktiviteter.
Noen tøffinger kledde av seg og var klar for årets første utebad, men ble de bløt på mer enn føttene?? Frank Tore prøvde hvertfall alt ham kunne for å lokke dem uti.
Da det var på tide å dra hjem fikk alle ungene ei gave med seg, ei bok og en cd. Dette fordi de hadde vært så flinke å møte opp i vinter, i gjennomsnitt hadde det vært 20 barn på hver søndagsskole - og det er slett ikke dårlig i ei lita bygd.
"Ingen er så trygg i fare
som Guds lille barneskare -
fuglen ei skjul bak løvet,
stjernen ei høyt over støvet"
Kristin

Sommeravslutning på søndagsskolen

Asbjørg holdt en kort andakt til ei lydhør forsamling - hun sa til dem etterpå at hun nesten ikke trodde så mange unger kunne sitte så rolig.

Asbjørg holdt en kort andakt til ei lydhør forsamling - hun sa til dem etterpå at hun nesten ikke trodde så mange unger kunne sitte så rolig.

Søndag 25. mai var det avslutning for vinterens søndagsskole ute på Gjøneset. Og i strålende flott vær møtte både ungene og foreldre opp til ei trivelig stund.
Dagnes søndagsskole er ikke som "gamle dagers" søndagsskole, her hopper de i høyet, leker "Bjørnen sover" og "Tommel opp, tommel ned", trimmer i gymsalen, har juleverksted og julefrokost - inviterer andre søndagsskoler til "Syng med oss" - det er ikke rart opplegget kalles "Sprell levende", for levende er bygdas søndagsskole i høyeste grad.
Og avslutninga, den er helt naturlig å ta ute i naturen. Det er forresten blitt en liten tradisjon, for de var der i fjor også.
Mat er viktig når en er ute i naturen - og her var det grilling av pølser på skikkelig bål - pølsene gikk ned på høykant - i tillegg var det godt å fylle på med varme, svarte marshmallows...
Det er utfordringer i kø i naturen på Gjøneset, med skikkelige klatre- og hoppemulighter - ungene utfoldet seg til det store - foreldrene kunne få hjertet i halsen enkelte ganger.
Men Asbjørg kunne og i sin lille andakt fortelle at det ikke var helt ufarlig å ferdes på Gjøneset og oppe i Gjøna. En gang for lenge siden datt både Kornelius Muren - broren til tippoldefar til dagens unger på Muren - og geitene hans ned da hans skulle berge dem fra en fjellhylle.
Som avslutning delte Asbjørg ut premier til de som hadde mer enn sju ganger oppmøte, og det var nesten alle!! Såpeboblene som "vinden tok" var svært populære!

Juleverksted på søndagsskolen

Sivert Lillestøl får veiledning av mamma Marit da han skal male på gotteriglass. Og fint ble det.

Sivert Lillestøl får veiledning av mamma Marit da han skal male på gotteriglass. Og fint ble det.

Søndagsskolen i Gjerdsvika er ei populær skole for bygdas unger. Og, lørdag 1. desember var det tid for å begynne å forberede jula på denne skolen. Etter en liten andakt der vi fikk høre historien om da Maria og Josef fikk besøk av engelen Gabriel, var det duket for ulike aktiviteter.
Her ble det produksjon av både juletrekurver, julegotterier, glassmaling og stearinlys av honningplater. Alt dette fikk ungene tid til mellom saft, pepperkaker og mandarinspising.
Til slutt ble mange av tingene sirlig pakket inn i fint julepapir - og skal være en overraskelse på julekvelden eller på bursdager.

Årsmøte for Adolfbuda SA
Innkalling til årsmøte for Adolfbuda SA, Onsdag 6 mars 2019 kl 1900. Møtestad AdolfbudaSakliste  Godkjenning av innkalling og sakliste Val av møteleiar Val av referent Val av to luteigarar til å underskrive årsmøteprotokollen saman med møteleiar Årsmelding Rekneskap for 2018 Val Eventuelt. Utviding av buda.  Forslag til planløysing vert lagt fram på møtet. Dersom ein som luteigar ynskjer å ta opp saker på årsmøtet, må forslag kome styret sin formann i hende seinast onsdag 27 februar 2019. Formann, Paul Endre Sætre: mob. 91309180 Det vert «lett» servering – møt opp for ei stund i triveleg lag! Innkallinga til årsmøtet vert også lagt ut på facebook sida til buda. Adolfbuda - maritim kulturstove Styret i Adolfbuda ynskjer vel møtt! Gjerdsvika 18. februar 2019
19.02.19 13:08
Boknasild på Adolfbuda Søndag 8 April 2018
Boknasild på Adolfbuda Søndag 8 April 2018
Adolfbuda i Gjerdsvika inviterer til årets Boknasildmiddag med mjølkesuppe, Søndag den 8. April 2018 frå kl 1300 til 1600.Et så mykje du orkar for: Vaksen kr. 220,- Barn kr 100,-   Salg av mår & pølser m/brød, brus, kaffi og kaker. Vel møtt til ei smakfull og triveleg stund på Adolfbuda !
NB! Det kan verte anledning til å kjøpe boknasild etter arrangementet. OBS!! Vi har bankterminal.
20.03.18 16:02
ÅRSMØTE FOR FREDTUN04.04.18 KL 1800
Fredtun- Årsmøte og basar Onsdag 04. April kl 1800 Godkjenning av innkalling Val av ordstyrar, referent og 2 for underskriving av årsmøteprotokoll Årsmelding Rekneskap Val av styre og varamedlemmer Valg av valnemd Val av revisor Eventuelt   Saker til årsmøtet må vere formann i hende minst 14 dagar før årsmøtet. Desse kan sendast til: fredtun@live.no   Det er Rode frå nordsida av Storelva og ut til Arne Værnes som arrangerer årsmøte for 2017 i år. Vel møtte   Styret I Fredtun
05.03.18 11:01
 
30.03.17 11:05
Opningstider treningssenter
Kvar dag mellom 06 - 23
27.03.17 23:09