Sanco med ny heimeside

sanco_ny_side.jpg


Sanco har pussa opp og lagt ut ny heimeside. Trykk på bildet for å kome dit

Sanco kontraherar båt nummer 2 på Vågland!

Vaagland Båtbyggeri AS har inngått kontrakt med Sanco Holding AS, 6083 Gjerdsvika, om bygging av ytterligere et nytt avansert seismisk fartøy for levering i første kvartal 2009.

Skipet er designet av Multi Maritime AS (MM) og konseptet er utviklet i nært samarbeid med rederi, befrakter og verft. Kontraheringen er basert på en langsiktig charteravtale med det norske seismikkselskapet Reservoir Exploration Technology ASA (RXT), 1325 Lysaker.

Skipets lengde blir ca 80 meter og bredden 16 meter. Det vil bli utrustet til å operere over hele verden med det aller siste innen avansert havbunns seismikk. Det er lagt stor vekt på optimale forhold med hensyn til støy, sjøegenskaper, transitthastighet og driftsøkonomi. Videre vil skipet ha en høy standard med hensyn til trivsel og komfort.

RXT driver med 4C seismisk innhenting på havbunnen. Dette vil bli deres tredje skip for multikomponent-innhenting på havbunnen der man kun benytter ett enkelt skip for hele operasjonen.
Skipet vil bli utstyrt med høyteknologisk seismisk utstyr for å operere som kombinert skyte- og kabelhåndteringsskip på egen hånd eller i kombinasjon med andre skip.
Mens konkurrentene benytter to eller tre skip i sine operasjoner, vil RXT være i stand til å tilby en betydelig forbedring i kostnad/effektivitet, sier adm. dir. Michael Scott.

Sanco Holding vil etter denne kontraheringen ha to moderne seismikkfartøyer i tillegg til de tre seismiske supportfartøyene som de har fra før. Skipene vil operere over hele verden.
Rederiet, som for en tid tilbake kunne feire 10 års jubileum, har vært en pioner i å utvikle skreddersydde moderne fartøyer til den seismiske industrien.
Alle skipene er på charter til ulike internasjonale seismikkselskaper.

Multi Maritime har spesialisert seg på design av skreddersydde skipskonsept innenfor en rekke segmenter, og er glade for å kunne føye nybygg nr to til Sanco inn i rekken.
Dette er det 5. fartøyet av MM design som bygges ved Vaagland Båtbyggeri.
For øyeblikket er 18 fartøy av MM design under bygging i tillegg til 1 stort ombyggingsprosjekt.

Vaagland Båtbyggeri er glad for å ha sikret seg oppdraget som får byggenr. 141.
Kontrakten har en verdi på nærmere 250 mill. kroner eksklusiv seismisk utrustning, og bidrar til å trygge sysselsettingen til våren 2009. Skroget skal bygges i Norge, av Helgeland Sveiseindustri AS, 8700 Nesna, og skal leveres derfra sommeren 2008.

Verkstedet har nylig levert sitt byggenr. 137, det andre av to 2400 tonns container-/fryseskip til Eimskipafelag Islands ehf, Island, og er nå i gang med utrustningen av byggenr. 138, et 90 fots fiskefartøy som skal levers i mars 2007. De regner med å levere enda ett slikt fartøy før utrustningen av seismikkfartøyene starter.

Vaagland Båtbyggeri har det siste året rekruttert mange unge dyktige medarbeidere og får med den nye kontrakten behov for flere – både på ingeniørsiden og i produksjonen. Samtidig er produksjonsanlegget, som
bl.a. består av en moderne overbygget tørrdokk, også utvidet og tilpasset bygging av denne størrelse fartøyer.
All bygging og utrustning foregår innendørs. Det gir gode arbeidsvilkår for de ansatte, øker produktiviteten og sikrer riktig kvalitet og finish på produktene.

"Sanco Star" overlevert til Sanco Shipping

storf.jpeg

Sanco fekk i helga overlevert sitt nye skip "Sanco Sky" frå Vågland Båtbyggeri i Halsa. Reiarlaget har her teke eit kvantesprang i utviklinga ved at dei har etablert seg med ny type seismikkbåt som har store teknologiske fordelar jfr. eksisterande design. Gjerdsvika.no stiller seg i rekka av gratulantar! Klikk på linken og sjå/les meir om skipet.

Bilder av Sanco Star